Reinette Etoilée
Klassieke must-have variëteit!
Plukdatum: half september – Proefdatum: oktober – november
Zeer goede Belgische of Nederlandse tafelappel, voor het eerst beschreven in 1830. Een klein fruit dat kinderen aanspreekt. Gladde, glanzende epidermis, met de meest levendige karmijnrode kleur, overvloedig gespikkeld over het hele oppervlak van geelbruine stippen (sterren). Wit vlees, licht roze, stevig en vrij sappig, aangenaam zoet en gearomatiseerd. Ze heeft een heel typische smaak. De pluk is voor de tweede helft van september. Pluk voor de val van het fruit, want eenmaal gevallen, wordt de sterrige reinette snel bloemig. Het blijft goed tot december, maar het is beter om het binnen de 15 dagen te eten. Krachtige boom met de neiging van verticale poort: het is nodig om met de takken een boog te vormen om de instelling van het fruit te versnellen.
Beschikbaar in vrije vorm
Goed stuifmeel. Laat in de bloei.